Bastu

Om bastun

Föreningens medlemmar har tillgång till 2 bastuar. I anslutning till basturna finns duschar och omklädningsrum.

Basturna finns i källaren en trappa ner, till vänster om ingången till Wargentinsgatan 5 E. Se föreningens orienteringsplan.

Efter en omfattande vattenskada genomfördes under 2013-2014 en grundlig renovering av föreningens bastuavdelning, med helt ny inredning och tätskikt. Utformningen är inspirerad av 1930-talsbadrum och -badhus med kaklade väggar och klinkergolv.

Efter renoveringen är bastuarna något olika i utformning. Bastu 1 (den blå bastun) är något större, bastu 2 (den gröna bastun) har förutom duschar och bastu ett badkar.

Duschrummen i bastu 1 (blå) och bastu 2 (grön)

Bokning och användning

Bastun bokas i 2 timmar åt gången och är tillgänglig mellan 07:00–23:00 dagligen

Du använder den digitala blippen för att komma in, på samma sätt som i tvättstugan.

Tider bokas också på samma sätt som tvättstugorna via Aptus, det digitala bokningssystemet. Här finns det tider tillgänliga 40 dagar framåt.

Framåt är det endast möjligt att göra 2 bokningar under samma kalendermånad, per hushåll.

Tänk på att det är vi medlemmar som använder bastun som också håller den ren och städad! Lämna bastun i det skick du själv vill finna den, städmateriel finns i skåpet vid ingången.

Bastu 2 med badkaret till höger

Basturummet i bastu 1 är något större än vad det är i bastu 2.

Ingången till bastu 1 resp 2, städskåpen syns i mitten av bilden.

Dörrarna till de nyrenoverade bastuarna och toaletterna är återvunna originaldörrar från föreningens gömmor (innan renoveringen satt där slitna 80-talsdörrar).