Om föreningen

 

Bostadsrättsföreningen Järnvägsmannen är belägen på Kungsholmen i Stockholm och består av 417 st lägenheter. Närmsta T-bana är Rådhuset. Två av våra hus har gatuadress Wargentinsgatan, ett Celsiusgatan och ett Kungsholmsgatan.

Vårt sekelskifteshus (längs Kungsholmsgatan) ritades av Folke Zettervall och byggdes under åren 1899-1901. De övriga tre husen, som är tidiga representanter för funktionalismen, ritades av en av HSB:s grundare Sven Wallander och byggdes under 1932 - 1933.

År 1929 bildades den nya bostadsrättsföreningen Järnvägsmannen, uppförd som ett flaggskepp för HSB bostadsbyggnation. Föreningens namn kommer från att husen ursprungligen uppfördes som arbetarbostäder åt järnvägsarbetare. Alla lägenheter i föreningen är bostadsrätter. År 2003 lämnade föreningen HSB.  

Brf Järnvägsmannen ligger centralt belägen på Kungsholmen. Närmsta t-bana är Rådhuset (ca 3 min promenad bort). På Fleminggatan alldeles intill vårt kvarter går stombusslinje 1, m.fl. busslinjer, och en kort promenad bort stombusslinje 3 m.fl. bussar.


Målsättningen för vår bostadsrättsförening är givetvis att alla skall trivas och känna trygghet och gemenskap i boendet.