Mäklar info

Medlemskap

Föreningen tar som regel beslut om medlemskap vid styrelsemöte. Ansökning om medlemskap sker via HSB Portalen. 

 

Vem svarar på frågor:

Styrelsen svarar INTE på frågor som gäller: felanmälningar, överlåtelser, panter, andrahandsuthyrning, avgifts- och hyresavier skade-, besiktnings- och försäkringsärenden, ansökningar om andrahandsuthyrning, lägenhetsnumrering, ändrade ägarförhållanden, byte av namnskyltar, information till mäklare och liknande. Dessa frågor besvaras av HSB Kund och Medlemsservice och vår förvaltare.

Hur många lägenheter finns totalt i föreningen? 417 st bostadsrättslägenheter

Hur många hyresrätter/lokaler finns det? 23 hyreslokaler

Är föreningen äkta? Ja

Äger föreningen marken? Ja

Godkänner ni delat ägande? Ja (minimum 10% och max 4 delägare)

Tar föreningen ut någon avgift i samband med överlåtelse?

Ja, med 3,5% av aktuellt prisbasbelopp vilken betalas av säljaren.

Tar föreningen ut pantförskrivningsavgift vid överlåtelse?

Ja, med 1.5% av aktuellt prisbasbelopp vilken betalas av köparen.

Accepterar föreningen juridiska personer som köpare? Nej

Hur värms fastigheten? Med fjärrvärme

Vad är det för fläktsystem?

  • I sekelskifteshuset (Kungsholmsgatan) är ventilationen fläktdriven

  • I funkishusen (Celsiusgatan, Wargentinsgatan, Gårdshuset) fungerar ventilationen med hjälp av självdrag.

Är föreningen medlem i HSB? Nej

Vad ingår i månadsavgiften?

Värme, vatten och kabel-TV (Digitalt grundutbud via Tele2). På avin ligger även ett påslag på 59:-/månad för vår gruppanslutning till bredband (Ownit)

Finns det bredband?

Ja. Alla föreningens hushåll* gruppanslutna till bredband med hastighet 700-1000/1000Mbit/s hos Ownit, till en kostnad av 59:-/månad och lägenhet. Bredbandsavgiften debiteras som en separat kostnad vid sidan av medlemsavgiften (bredbandsavgiften kommer alltså inte att påverkas vid eventuella förändringar av medlemsavgiften) på de vanliga avgiftsavierna.

Det finns även ComHem-uttag i alla lägenheter*.

*Föreningen reserverar sig för att det i ett fåtal lägenheter kan saknas uttag, om lägenhetsinnehavaren vid installationen inte släppt in installatörerna. Om så är fallet bekostas en komplettering med nya uttag av lägenhetsinnehavaren. Föreningen har inte några register över vilka lägenheter som eventuellt saknar bredbandsuppkoppling eller var uttagen skall sitta/sitter.

Vilken TV-anslutning finns i huset?

Föreningens TV-utbud är kopplat till Tele2.

Digitalt grundutbud erbjuder följande digitala kanaler: SVT1, SVT1 HD, SVT2, SVT2 HD, SVT24, SVT24 HD, Barnkanalen, Barnkanalen HD, Kunskapskanalen, Kunskapskanalen HD, TV3, TV4, TV4 HD, Kanal 5, TV6, Kanal 7, Kanal 8, Kanal 9, Kanal 10, Kanal 11, Kanal 12, FOX, TLC, AXESS TV, Lokalkanalen

*Föreningen reserverar sig för att det i ett fåtal lägenheter kan saknas uttag, om lägenhetsinnehavaren vid installationen inte släppt in installatörerna. Om så är fallet bekostas en komplettering med nya uttag av lägenhetsinnehavaren. Föreningen har inte några register över vilka lägenheter som eventuellt saknar bredbandsuppkoppling eller var uttagen skall sitta/sitter.

Finns det garageplatser att hyra av föreningen?

Under vår gård finns ett stort garage med drygt 100 platser. Garageporten och rampen ner nås från Celsiusgatan. För platsförfrågan och aktuell hyra vänligen vänd dig till Parkando.

Hurdan tvättstuga finns det?

Föreningen har 5 bokningsbara tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. 2 obokningsbara tvättstugor med vardera 3 tvättmaskiner, 3 torktumlare och 1 respektive 2 torkskåp, samt 3 torkrum med luftavfuktare.

Finns det någon föreningslokal eller andra faciliteter att hyra?

Städning och skötsel:

Trapphusen städas 2 gånger/vecka vintertid och 1 gång/vecka sommartid. Gården sköts av föreningens fastighetsskötare och under sommarhalvåret även av en inhyrd trädgårdsfirma.Ladda ned

Icon representing an icon       

Mäklarinformation
Stadgar
Årsredovisningar